SUPERILLAP9: 2 ANYS D’AJUNTAMENT DESPÒTIC, INCOMPETENT, I MALGASTADOR.

SuperillaP9, un nyap de més de 12M d’€

Aquest setembre ha fet 2 anys des que, amb nocturnitat, traïdoria,  i vulnerant la normativa legal al respecte, l’Ajuntament de la sra. Colau va posar en marxa la Superilla del Poblenou.

Prova pilot li van dir. Realment va ser una mentida pilot.

En aquests 2 anys ha quedat acreditat que l’Ajuntament de la sra. Colau només escolta els veïns quan aquests l’aplaudeixen o li diuen el que vol sentir. En aquests 2 anys els veïns del Poblenou ens hem manifestat, hem recollit milers de signatures contra el projecte, hem promogut una consulta popular en la que un 85% dels veïns van demanar la seva retirada i fins i tot hi ha hagut un acord de la majoria de regidors del plenari del Districte de Sant Martí demanant s’escoltés els veïns i es retirés la Superilla.

I res. L’Ajuntament Colau mai no ha volgut escoltar els veïns. I mai els ha fet cas en res. Ni als veïns ni a la majoria democràtica de regidors al Districte.

És inacceptable que milers de veïns hagin de conviure amb les afectacions, ben negatives, causades per l’Ajuntament. És inacceptable que tinguem un Ajuntament que se’n fot dels perjudicis que ha causat a negocis, comerços i treballadors. És inacceptable que l’Ajuntament ignori els veïns que han vist empitjorada la seva qualitat de vida per la implantació de la SuperillaP9.

És inacceptable la incapacitat de l’equip de govern municipal d’avaluar totes les implicacions profundament negatives, del projecte superilles.

En aquests 2 anys de vida de la SuperillaP9, què n’ha fet aquest Ajuntament?

 1. Propaganda post-veritat & fakenews
 2. Subvencionar palmeros i mariachis.
 3. Més propaganda post-veritat & fakenews
 4. Pintar diverses vegades el terra de voreres i asfalt canviant colors i formes geomètriques.
 5. Més propaganda post-veritat & fakenews
 6. Pintar una pista d’atletisme en una via de comunicació bàsica per a la comunicació a BCN.
 7. Més propaganda post-veritat & fakenews
 8. Posar jocs infantils i taules de ping-pong al mig del carrer, a 30 metres de jardins i places públics.
 9. Més propaganda post-veritat & fakenews
 10. Posar bucles circulatoris per dificultar la circulació de vehicles.
 11. Més propaganda post-veritat & fakenews
 12. Abandonar la meitat de la superilla (Pere IV, Almogàvers, Ciutat de Granada)

Fa un any la nostra percepció sobre el que estava costant a tots els barcelonins aquest disbarat de la SuperillaP9 va començar a canviar. En les primeres sessions “informatives” que va fer l’Ajuntament (amb la Superilla ja feta) ens van voler enredar dient que les actuacions municipals pràcticament serien a cost zero. Però el mes de març del 2017 l’Ajuntament ja va reconèixer que hi havia invertit gairebé mig milió d’euros i que tenia previstes inversions per 1,2 milions més (enllaç).

És a dir, fa un any les surrealistes actuacions municipals a la Superilla ja se situaven en els 1,7 milions d’euros.

Avui, dos anys després, podem dir que amb la Superilla l’Ajuntament de Barcelona de la sra. Colau el que ha fet és un malbaratament demencial de recursos públics.

Segons les dades aportades pel mateix Ajuntament de Barcelona, i que adjuntem a aquest article, la Superilla del Poblenou ja ha costat més de 10 milions d’euros.

Sí, heu llegit bé: l’Ajuntament de la senyora Colau s’ha gastat ja més de 10 milions d’euros en tota mena d’actuacions absurdes en un projecte rebutjat majoritàriament per tots els veïns.

L’Ajuntament de la senyora Colau s’ha gastat més de 10 milions d’euros en generar tota mena de perjudicis i afectacions als veïns del barri.

Més de 10M€ en col·lapsar el barri i augmentar els fums, sorolls i contaminació a la majoria de carrers del barri.

Més de 10M€ gastats pel govern municipal de la Colau en actuacions per fer perillar moltíssims negocis i llocs de treball al barri.

Més de 10M€ llençats a la brossa en actuacions efímeres o de propaganda. I el que és pitjor encara, això ho han fet en l’últim any, quan ja la majoria de grups polítics de l’Ajuntament (C’s, PP, PdeCAT  i ERC) s’han compromès amb els veïns a revertir les actuacions, d’acord a la voluntat que reiteradament hem expressat.

De fet, i per posar un exemple, el govern municipal d’Ada Colau ha gastat el mateix en obres absurdes a la SuperillaP9 que en beques menjador. Aquesta és la magnitud del drama i de la incompetència municipal. Malbaratar recursos en un context en el que l’Ajuntament de Barcelona ha hagut d’aplicar retallades en totes les inversions previstes a tots els districtes, la majoria de les quals necessàries per als veïns de Barcelona (enllaç).

despesa municipal a la Superilla

Tothom pot qualificar com cregui oportú el fet que s’hagin gastat tants diners a la SuperillaP9 com a les beques menjador. Nosaltres ho qualifiquem d’indecència.

Els veïns seguim la lluita contra aquesta actuació que tantes afectacions ha generat a la majoria de veïns del barri i que tants recursos malbaratats ha implicat per a tots els veïns de Barcelona. Seguim la lluita.

Aviat tindreu més notícies.   I …”ahí lo dejamos”.