Superilla del PobleNou… EN LI-QUI-DA-CI-Ó

Diumenge dia 27 de maig la Plataforma d’Afectats per la Superilla del PobleNou va finalitzar el procés de recollida d’adhesions a la demanda judicial contra l’Ajuntament de Barcelona per a la retirada de la Superilla que presentarem ben aviat. Seguim, doncs treballant per posar fi a les afectacions de tot tipus que ha generat a veïns, treballadors, comerciants i empreses del barri.

La demanda la presentarà la Plataforma d’Afectats, però des d’un primer moment molts veïns s’hi volien adherir. Adhesions que hem recollit durant els diumenges del mes de maig.

Finalitzat aquest procés, podem dir que de tots els caps de setmana que hem estat al carrer, més important que les adhesions de suport recollides, ha estat el contacte amb els veïns. Els veïns aplegats en la PASP9 estem mobilitzats, i intentem estar el màxim d’informats del que està passant al barri, ho debatem, ho analitzem, i proposem actuacions a favor dels veïns, dels treballadors, dels comerciants.

Aquests caps de setmana de carrer han tornat a ser molt positius pel contacte amb una bona quantitat de veïns. Han estat centenars de veïns que s’han acostat fins la carpa de la PASP9, i ens han explicat les seves vivències personals en relació a totes les afectacions que la desafortunada Superilla ha generat al barri.

No podem acceptar que la vida dels veïns es decideixi des dels despatxos municipals cecs, sords i aïllats.  La vida i la realitat del barri no és la propaganda de quatre vocacionals de l’agitprop generosament subvencionats per l’Ajuntament. La vida i la realitat del barri són aquestes històries que els veïns, treballadors i comerciants han volgut compartir amb nosaltres. La vida i la realitat del barri no són aquestes fotos preparades (“posados” en diuen a les revistes del cor). Aquest Ajuntament ni fotografia ni escolta ni respecta la realitat del barri.  El govern de l’Ada Colau ha resultat ser el més despòtic des del primer ajuntament del postfranquisme.

La vida i la realitat del barri és aquella mare amb dos fills que treballen fora de Barcelona de sol a sol, i la seva qualitat de vida va empitjorar per les incomoditats per accedir a casa seva que va comportat la superilla que van muntar l’Ada Colau i els seus hooligans.

La vida i la realitat del barri és aquell treballador que va endegar el seu negoci a la Superilla invertint el que tenia i el que li van prestar… i que gairebé entre llàgrimes ens explicava que ha hagut de posar-lo en venda.

La vida i la realitat del barri és aquell matrimoni en vetlla els caps de setmana esperant el retorn de la seva filla adolescent, per la por que els genera travessar els carrers desertitzats.

La vida i la realitat del barri és aquell treballador que, vivint a Sant Adrià, va venir a expressament un diumenge a signar perquè “ho veig, veig que em quedaré sense feina, veig que el jefe no podrà aguantar amb tots els clients que estem perdent”.

La vida i la realitat del barri són aquests veïns que ens explicaven, estupefactes, que un dia van penjar un comentari al Facebook del barri crític amb la Superilla i que uns quants hooligans se li van tirar a sobre amb un nivell d’agressivitat, insult i menyspreu que no havien vist mai. Sí, sempre els mateixos, els mateixos 4-5 sectaris, que tan aviat fan broma amb la mort de la Muriel Casals com acusen a altres veïns de tota mena de falsedats.

La vida i la realitat del barri són totes aquestes vides afectades, de veïns, de treballadors, de comerciants. I la trista realitat d’aquest consistori de la senyora Colau és el sistemàtic menyspreu per totes aquestes vides i realitats.

Per coses com aquestes, la Plataforma d’Afectats per la Superilla del Poblenou, presentarem una demanda judicial contra l’Ajuntament de Barcelona.

Tenim tota la legitimitat per fer-ho. I també tota la convicció que cal plantar cara als abusos del govern municipal.

Fa més d’un any vàrem recollir i presentar a l’Ajuntament més de 4.000 signatures de veïns contra la Superilla. I no en van fer ni cas.

Hem fet tota mena de mobilitzacions: escrits, manifestacions, concentracions, talls de carrer. I no ens han fet ni cas.

Vam convocar una consulta popular, en què van participar molts veïns.  El 87% dels qui van votar ho van fer contra la Superilla. I no n’han fet ni cas.

Finalment la majoria de Grups Municipals amb representació al Districte, i els seus regidors, van aprovar una moció per la retirada de la Superilla. I el govern municipal tampoc no ha fet cas a aquest acord majoritari en el districte.

Així les coses, en les properes setmanes, sempre dins del mes de juny, presentarem una demanda judicial contra l’Ajuntament de Barcelona exigint la retirada de la Superilla.

Més enllà de la legitimitat democràtica, que ens assisteix plenament per impulsar una mesura tan greu, a la que mai no hauríem volgut arribar, la demanda té una fonamentació tècnica i jurídica ben sòlida.

En l’execució d’aquesta actuació urbanística el Govern Municipal ha incomplert una colla de normes urbanístiques vigents. Especialment important i significatiu és l’incompliment del dret/deure d’informació pública adreçada a tots els afectats/perjudicats. La demanda està reforçada per un dictamen demolidor d’un important expert en matèria d’urbanisme del nostre país.

No tenim cap dubte, ni nosaltres ni els advocats, que la demanda prosperarà. Els fets i les il·legalitats comeses són tants i tan aclaparadors que la confiança dels advocats en el resultat és total.

Quan es resolgui aquest procés per la retirada de la Superilla, i quedin judicialment establertes les il·legalitats i els abusos de l’Ajuntament, quedarà oberta la via per a la reclamació individual de danys i perjudicis per les afectacions patides. Aquesta reclamació de danys permetrà a veïns, treballadors, comerciants i empresaris, obtenir una indemnització per aquestes afectacions.

Un cop presentada al jutjat informarem a bastament sobre els continguts de la demanda.

Com a Plataforma d’Afectats per la Superilla del PobleNou estem totalment convençuts que aquest nyap i les seves afectacions tenen els dies comptats.

Comptem amb el suport majoritari dels veïns. Comptem amb el suport majoritari dels partits polítics amb representació municipal. La demanda judicial que ara presentarem posarà de manifest l’autoritarisme d’aquest Ajuntament. Per vèncer el despotisme i els abusos del grup polític liderat per l’Ada Colau caldrà una sentència judicial, o unes eleccions si arriben abans.

Cada cop es veu més clar el futur de la Superilla de PobleNou: està EN LI-QUI-DA-CI-Ó.