1 ANY DE SUPERILLA AL POBLENOU

DIGUI EL QUE DIGUI L’AJUNTAMENT LA REALITAT ÉS:

1 any ignorant i menyspreant els veïns

1 any de col·lapses circulatòries provocats

1 any de més contaminació, soroll i fums a gairebé tot el barri

1 any jugant a crear veïns de primera i veïns de segona

1 any malbaratant diners públics en obres absurdes

Aquesta setmana fa un any de la posada en marxa d’aquest delirant esperpent urbanístic de la Superilla del Poblenou.

Ha estat un any en el que la propaganda municipal ha invertit ingents quantitats d’euros en intentar vendre el que van batejar com a prova pilot. I en què s’han malbaratat igualment desenes de milers d’euros en actuacions absurdes, amb la massiva pintada onírica de l’asfalt i actuacions del museu de l’absurd com la pista d’atletisme, els arbres de vida efímera en enormes parterres, les taules per al “botellón”, etc…

Un any ja d’una actuació que l’Ajuntament va realitzar amb total nocturnitat i traïdoria. Els veïns ens ho vam trobar. Cap informació prèvia. Cap possibilitat de dir-hi res. En aquest any el menyspreu als veïns ha seguit i ha arribat a fites mai assolides per cap ajuntament democràtic a Barcelona. En aquest any els veïns hem recollit milers de signatures. Hem celebrat una consulta que va oferir un resultat inqüestionable contra la Superilla. I fins i tot una majoria de regidors van aprovar al Districte, en un ple extraordinari, la retirada de la Superilla.

Com si sentissin ploure. Aquest Ajuntament de la senyora Colau, que havia fet bandera de “l’empoderament” dels veïns, de la participació veïnal, dels referèndums veïnals… ha estat l’Ajuntament que amb més violència ha actuat contra els veïns i el seu dret a tenir veu i que aquesta veu sigui respectada. Cap cas dels milers de signatures. Cap cas de la consulta veïnal i dels resultats inequívocs que va oferir. Cap cas dels acords municipals dels nostres representants. Ignorància i menyspreu.

Portem un any de col·lapses circulatoris induïts a la major part del barri. La majoria de carrers del barri tenen ara més trànsit, més col·lapse, més soroll, més fums, més molèsties i més afectacions per a la immensa majoria dels veïns.

Un any en què l’Ajuntament ha jugat indecentment a crear veïns de primera, als que se’ls fa cas posant-los taules de pic-nic davant de casa, i veïns de segona, als que es nega fins i tot el dret a participar.

Un any després, la Superilla és un immens abocador de recursos públics, sense cap mena de sentit, sense cap mena de futur, sense cap mena d’utilitat. Mentre actuacions urbanístiques que tots els veïns esperem segueixen dipositades en el fons d’algun calaix municipal.

Un any d’interminables afectacions a tots els veïns, els nostres drets i la nostra salut. Però també un any d’inadmissibles afectacions al teixit comercial, que ha generat enormes pèrdues a la pràctica totalitat de comerços  i negocis de la zona, cosa que ja ha comportat les primeres pèrdues de llocs de treball.

El mes de juliol els veïns vàrem enviar a l’Ajuntament el tercer escrit adreçat a l’alcaldessa Colau.   Hi plantejàvem el compliment dels acords adoptats pel Ple del Districte, i la retirada de la Superilla del Poblenou. Aquest tercer escrit és un requisit previ per  anar a la via judicial en defensa dels nostres drets, si l’Ajuntament persisteix en ignorar la veu dels veïns,

Perquè, un any després, hi ha una cosa que també ha quedat molt clara, i que repetirem tants cops com calgui: des de la Plataforma d’Afectats per la Superilla del Poblenou seguirem incansables treballant pel respecte als drets dels veïns, començant pel nostre dret a la participació. Seguirem treballant contra les greus afectacions provocades a la majoria del barri i a negocis, comerços i treballadors.

L’Ajuntament de l’Ada Colau diu que “la Superilla ha vingut per quedar-se”.  Nosaltres diem que els veïns ja hi érem abans i hi serem quan la Superilla només serà un record històric.

Ens veiem, i seguim lluitant i ferms pels nostres drets, els nostres carrers, un barri digne.