La Consulta veïnal sobre la Superilla del Poblenou comença amb un gran èxit de participació

La votació s’ha desenvolupat amb un exemplar civisme i compromís veïnal amb el barri. Han estat centenars i centenars de veïns els que avui s’han acostat fins als punts de votació. Veïns contraris a aquesta Superilla i veïns favorables. Tots compartien una cosa: el desig de ser escoltats, reivindicar-se com a subjectes actius en les decisions sobre el barri, sobre els nostres carrers, sobre el nostre futur, sobre la nostra qualitat de vida.

Tot l’equip de voluntaris que ha fet possible aquesta consulta teníem molt clar que és l’Ajuntament qui l’hauria d’haver fet. Però davant la negativa de l’Ajuntament a donar veu als veïns, ens vam posar a la feina  per recollir la veu de tots aquests veïns. I els veïns s’estan fent sentir…

Hem habilitat tres urnes: una per als vots del afectats més directes.  Una altra per als veïns de afectats en un perímetre força més ampli. La tercera per als treballadors no residents del primer perímetre més afectat.

Força veïns de fora dels perímetres esmentats anteriorment han mostrat el seu desig de participar en la consulta atès que es consideraven molt afectats per la superilla p9.  Atès que considerem inadequat modificar els perímetres de vot un cop començada la votació, hem confeccionat una votació paral·lela mitjançant una recollida de signatures.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El dia 28 el resultat de les votacions els donarem segregant les dades de les 3 urnes i les signatures recollides.

La votació s’ha controlat mitjançant un programa informàtic que verifica dues circumstàncies:

1r : que l’adreça introduïda pertany als perímetres de votació.

2n: que el votant només vota un cop.

Aquest programa utilitza el google maps per verificar adreça i perímetres, i un algoritme força conegut entre els professionals per verificar que el veí no està votant per segona vegada.  Aquest algoritme converteix el número de DNI a un codi alfanumèric llarg, no reversible, sense necessitat d’emmagatzemar el número de DNI.

Les úniques dades que resten en poder de la mesa són: la data de votació, l’hora que s’ha votat i el codi alfanumèric esmentat. Per tant, la votació no genera cap fitxer amb dades personals.

La pregunta que més han fet els veïns als voluntaris de la Consulta ha estat si era vinculant o si l’Ajuntament respectaria el resultat. A hores d’ara només 4 grups polítics del consistori s’han compromès a assumir el resultat de la consulta: el Pdecat, C’s, ERC i PP. Ni Barcelona en Comú, ni PSC ni CUP no s’han compromès a respectar la decisió que prenguin els veïns en aquest procés participatiu, segueixen negant-nos la veu.

Les cues de votants que s’han format en molts moments del dia, sobretot pel matí, evidencien la vitalitat del barri, el compromís dels veïns amb el barri i la voluntat de reivindicar-se com a subjectes polítics actius. Avui s’han acostat als punts de votació centenars i centenars de veïns de tot el barri, gent gran i gent jove, veïns de tota la vida i veïns que han arribat fa poc, veïns que valoren positivament la Superilla i veïns que la pateixen amb gran angoixa. I al voltant dels punts de votació s’han format animades tertúlies espontànies, plenes de civisme, que permetien als veïns compartir les seves visions.

El ressò mediàtic de la convocatòria també ha estat significatiu. Tot plegat ens fa esperar amb molta il·lusió la segona jornada de vot de la consulta, diumenge vinent, dia 21. Un dia, a més, en què  ramblejarem amb moltíssimes entitats del barri, dins del marc de les Festes de Maig. La Rambla s’ha demostrat avui com el que és, la columna vertebral del nostre barri, lloc de trobada, de vida, d’identitat poblenovina.

Avui, si d’una cosa estem molt orgullosos tots els voluntaris de l’organització de la Consulta veïnal és que hem enllaçat directament amb la millor tradició i història de compromís del nostre barri, del Poblenou.

Us esperem, diumenge dia 21 i diumenge dia 28, a la Rambla del Poblenou amb Pujades i amb Tànger.

PS: i un agraïment molt i molt gran a les desenes de voluntaris que estan fent possible aquesta consulta.

Anuncis