CONVOCADA LA CONSULTA VEÏNAL SOBRE LA SUPERILLA DEL POBLENOU

El mes de setembre l’Ajuntament de Barcelona, sense cap previ avís i menys encara consulta als veïns, implantava la Superilla del Poblenou.

Aquella mateixa setmana vam ser molts els veïns que ens vam alarmar davant les greus afectacions que generava al barri. De manera gairebé espontània la gravetat de les afectacions va fer que grups de veïns comencessin a reaccionar i finalment ens acabéssim constituint en Plataforma d’Afectats per la Superilla del Poblenou.Des d’aquell mes de setembre tot ha estat una lluita permanent amb l’Ajuntament perquè establís processos participatius i de decisió reals amb els veïns i perquè reconegués les múltiples afectacions que generava aquest projecte.

En tots aquests mesos hem aconseguit demostrar que tota la propaganda municipal que parla de processos participatius és una autèntica i descomunal farsa. I l’Ajuntament s’ha mostrat absolutament cec i sord davant les greus afectacions de la Superilla, negant-les, ignorant-les.

La sensibilització veïnal va tenir el seu punt àlgid amb la recollida de signatures que vàrem fer. I van ser més de 4.000 veïns de tot al barri els que varen signar contra aquest projecte. Les vam lliurar a l’Ajuntament. Però altre cop l’única resposta ha estat un absolut menyspreu.

Les afectacions segueixen, tant als veïns com a les empreses, comerços i treballadors. I el menyspreu és insultant quan en tots aquests mesos l’Ajuntament l’únic que ha fet és gastar un dineral indecent (més de 400.000€) en pintures en l’asfalt i testos de plàstic gegants.

El desert guetitzat de la Superilla contrasta amb els carrers perimetrals col·lapsats. Congestió i una emissió de fums, soroll i per tant de contaminació global en augment.

La Superilla no soluciona ni millora cap dels problemes que suposadament havien de solucionar o millorar. Al contrari, els ha agreujat i n’ha creat de nous.

Davant aquesta situació els veïns hem decidit convocar un procés participatiu veritable, transparent, democràtic, per fer sentir la nostra veu i exigir que sigui respectada.

Del 8 al 28 de maig farem una Consulta veïnal sobre la Superilla del Poblenou. Un acte democràtic que té com a objectiu informar de manera rigorosa als veïns del que està passant i d’habilitar espais de votació perquè els veïns més afectats puguem manifestar la nostra opinió.

 

QUAN?

Per fer-ho possible, els diumenges 14, 21 i 28 de maig hi haurà espais de votació democràtica, transparent i òbviament anònima a la Rambla del Poblenou.

Els punts de votació s’instal·laran a la Rambla del Poblenou:

– Rambla del Poblenou amb Tànger

– Rambla del Poblenou amb Pujades

 

QUI?

Podran participar-hi tots els veïns residents dins el perímetre delimitat per:

– C/ Àvila i C/Bilbao

– i C/Llull i C/Tanger (i C/Marroc fins Bilbao)

Aquest perímetre inclou directament els veïns afectats per la Superilla, tant residents al seu interior com als carrers “perimetrals”.

En una urna separada, també podran votar i fer sentir la seva veu, els treballadors de les empreses, negocis i comerços radicats en aquest perímetre.

 

DOCUMENTACIÓ:

– DNI (si l’adreça que acredita ser veí resident dins del perímetre votació és la del DNI)

– NIE + document d’identitat o passaport (igualment, si l’adreça del document acredita ser veí resident dins del perímetre votació)

Cas que el document d’identificació no tingui l’adreça actualitzada dins dels perímetre d’afectació es podrà votar mostrant la següent documentació:

DNI / NIE / PASSAPORT + REBUT DE SUBMINISTRAMENT DE SERVEI DE DOMICILI DINS DEL PERÍMETRE (aigua-gas-llum-telèfon—)

La papereta de votació estarà a disposició de tots els veïns i veïnes a cada punt de votació, i el seu contingut, d’acord al que es va aprovar a la darrera Assemblea Veïnal, serà aquest:

L’Ajuntament de Barcelona va implantar la Superilla del Poblenou el mes de setembre de 2016.

Estàs d’acord amb aquest projecte de Superilla implantat al barri?

SUPERILLA SI 

SUPERILLA NO

Aquesta consulta veïnal és una eina potent que els veïns tenim a les nostres mans per exigir respecte i reivindicar-nos com el subjecte principal de qualsevol urbanisme. L’objectiu de l’urbanisme hem de ser els veïns, s’ha de fer amb i per als veïns, i mai sense i contra els veïns.

FEM SENTIR LA NOSTRA VEU

PARTICIPA-HI!

PROMOU LA PARTICIPACIÓ!

IMPLICA’T-HI!

Anuncis