Hem vist la llum a la Superilla del Poblenou

Benvolguts veïns, benvolgudes veïnes,

Avui serem més sincers que mai. Després d’un seré acte de reflexió i de 67 reunions municipals en les que hem participat, i quan pensàvem que no havien servit de res, avui, i com el poeta, quan deia “és quan dormo que hi veig clar”, hem de dir que finalment ho veiem clar. Avui, no us estranyi el que us anunciarem. I ho farem amb les paraules i de la manera com ho ha fet l’Ajuntament de la Senyora Colau, que fins ara no enteníem.

Avui, com una revelació, ho hem entès. Ens han commogut les últimes millores que ha realitzat l’Ajuntament a la Superilla. Aquí teniu per exemple, la més recent: una magnífica pista d’atletisme (sobre asfalt, que com tothom sap no castiga gens les articulacions) perquè els veïns puguem baixar a córrer els nostres 50 metres diaris a la via pública.

Pista d'atletisme

És un gran assoliment per a tots els veïns. Hem de reconèixer que aquesta era, sens dubte, una de les exigències prioritàries que teníem.

Aquesta brillant i tan necessària realització municipal a la Superilla del Poblenou se suma a d’altres similars que formen part ’aquest conjunt ’execucions que els veïns reclamàvem insistentment, com per exemple:

Aquests cercles grocs era justament allò que necessitàvem. I ara ho tenim. I sabem reconèixer, és just reconèixer, que gràcies a aquests cercles de colors hi ha un abans i un després als nostres carrers, al nostre barri, a la nostra estimada Superilla. També us reconeixem amb humilitat que seguim aspirant al camí de la saviesa municipal dels Comuns, de la Sra. Colau, però encara no l’hem assolit. Hi hem enviat un equip d’arquitectes i aparelladors a mesurar els cercles. Hem posat les dades a disposició ’uns matemàtics i fins i tot hem llogat un dron per filmar-los des de l’alçada… però encara no ens ha estat revelat el seu significat. Però estem segurs hi és.

Entenem que la pista ’atletisme i els cercles grocs donen resposta a les reivindicacions veïnals. Nosaltres, que, en no haver assolit la revelació dels Comuns vam recollir més de 4.000 signatures de veïns contra la Superilla del Poblenou i les afectacions que enteníem havia generat, estem segurs que tots els signants veiem satisfetes amb escreix les nostres pretensions.

Cal tenir una mirada de futur, amics, i amigues. I us convidem a reflexionar-hi plegats.

Compareu aquesta visió de la Superilla i tot el molt que l’Ajuntament posa a la nostra disposició i que atreu mirades del món sencer amb la misèria que fins ara hem defensat amb tanta miopia des de la PASP9 com és la insignificància dels problemes econòmics que s’han generat a empreses i autònoms, i que ja han implicat l’acomiadament de treballadors i el tancament de negocis.

Ara ens posarem esplèndids i egoistes? De cap manera. Creiem que cal tenir visió de futur. Si tanquen empreses o hi ha treballadors que són acomiadats segur que és culpa de l’anterior Ajuntament o de la Troika.

Què dir d’aquesta manera tan absurda com hem contemplat la bellesa desèrtica de la Superilla? Sí, amics i amigues, reconeixem que no hem estat capaços de valorar aquest privilegi de veure desertitzats els nostres carrers. En plena Barcelona, mentre la ciutat bull d’activitat, nosaltres som uns privilegiats. Podem contemplar, diàriament, la majestuositat del no-res. Podem, si no tenim por a que ens atraquin, reposar un moment en qualsevol cantonada, recordar aquells carrers plens d’activitat i de moviment amunt i abaix i agrair a ’Ajuntament que ara només les rates ’atreveixin a creuar-los. Quin espectacle tan grandiós! Quin privilegi!

Què dir de les nostres protestes davant el col·lapse en el que ens queixàvem han sumit el barri. Recordeu quan dèiem que l’únic que havien fet era derivar el trànsit als carrers perimetrals, incrementant els embussos, la contaminació, el soroll, l’emissió de fums?

Contempleu els nostres carrers col·lapsats. Contempleu com els autobusos triguen el doble en fer els seus recorreguts. I contempleu també, si teniu la sort de poder-ho fer en la vostra observació, com els serveis d’emergència es queden, dia sí, dia també, bloquejats en qualsevol dels nostres carrers col·lapsats.

Contempleu-ho i ara reteniu aquesta imatge i tornem a la imatge de l’inici d’aquest escrit, a la imatge de l’última millora a la Superilla de l’Ajuntament Colau, aquesta pista ’atletisme pintada damunt l’asfalt del carrer desertitzat.

Però no us poseu de mala llet. Sentiu-vos privilegiats. Perquè nosaltres podrem explicar “jo vaig viure en aquella època que l’Ajuntament de la ciutat col·lapsava els carrers, incrementava la contaminació, arruïnava empreses i negocis, desertitzava els carrers, però que els pintava.”

Si, tots nosaltres podrem dir “Jo vaig viure l’època que l’Ajuntament pintava pistes d’atletisme a l’asfalt, i cercles grocs i blaus concèntrics, i posava testos de plantes fins que es morien, i llavors els retirava, mentre tot el barri es guetitzava”.

Així doncs, si ja tenim tot el que volem? Què volem més?

PS: Suposem tots heu entès que aquest article està escrit en clau cínica, burlesca. Aquest article reflecteix el mateix cinisme i la mateixa burla amb la que l’Ajuntament de Barcelona de la senyora Colau està tractant els veïns del Poblenou. El que està passant al Poblenou i amb la Superilla és d’una gravetat extrema. Menysprear la veu dels veïns. Menysprear les afectacions que pateixen els veïns. Menysprear els problemes generats a empreses, negocis, treballadors i autònoms. Menysprear el col·lapse al que han condemnat el barri. Menysprear tot això i dedicar-se a fer processos participatius per decidir si es pinta una pista d’atletisme uns cercles grocs, mentre s’ignora la veu dels veïns, expressada entre d’altres coses en les més de 4.000 signatures lliurades a l’Ajuntament, és una autèntica PRESA DE PÈL.

Si creus que no hi ha dret al que està passant. Si creus que els veïns del Poblenou tenim dret a ser tractats com a veïns de primera. Si pateixes les múltiples afectacions que ens han creat o ets solidari amb els veïns que les pateixen… PARTICIPA I MOBILITZAT AMB LA PLATAFORMA D’AFECTATS PER LA SUPERILLA DEL POBLENOU!

Properament convocarem una assemblea de veïns on comunicarem tot el que hem fet fins ara i exposarem les actuacions de cara al futur.

Logo PASP9
Coordinació
Plataforma d’Afectats per la Superilla del Poblenou
Barcelona, 22 de març de 2017

Anuncis