Més de 4.000 signatures contra la Superilla del Poblenou… i una marxa cívica per la dignitat del nostre barri

Han passat gairebé 6 mesos des de l’inici de la falsa “prova pilot” de la Superilla del Poblenou i les afectacions que patim els veïns del barri segueixen igual o pitjor que el primer dia.

Quina és la situació actual?

A hores d’ara, tothom a Barcelona ja sap que la Superilla del Poblenou és un error des de tots els punts de vista. Ho és en la seva ubicació. Ho és en el seu disseny. Ho és en el procés de participació ciutadana de vinculació. Ho és en l’incompliment de diversos processos legals obligatoris. Etcètera, etcètera, etcètera.

Quan diem que tothom ho sap, incloem l’equip de govern municipal, que accepta que no es tornarà a fer cap altra actuació com la feta a la Superilla del Poblenou. També ho tenen clar els partits de l’oposició quan coincideixen a qualificar aquesta actuació com un nyap urbanístic.

Malgrat tot això, l’Ajuntament i els seus col·laboradors es neguen a donar per tancada aquesta prova pilot. Malgrat que reconeixen que la Superilla del Poblenou s’ha plantejat de forma errònia, no volen rectificar l’error. Un magnífic exemple d’incoherència i d’inconsistència política.

D’una banda, l’Ajuntament es nega a retirar la Superilla del Poblenou, però de l’altra, promet que les futures Superilles es faran amb el consens previ dels veïns afectats. Això és, purament i simplement, tractar els veïns del Poblenou com a ciutadans de segona categoria, ja que se’ls nega el dret que sí que es reconeix a la resta de veïns de la ciutat.

I per acabar de reblar el clau, als díptics informatius que publica l’Ajuntament sobre les actuacions que fa a la Superilla, la nostra plataforma apareix com la primera de les entitats col·laboradores. D’aquesta manera es vol donar a entendre que la Plataforma d’Afectats ha mostrat el seu acord amb la versió definitiva de la Superilla del Poblenou, i això és absolutament fals.

Davant d’aquesta situació, què toca fer?

Fa uns mesos vam iniciar un procés de recollida de signatures al barri per exigir posar punt i final a aquesta prova pilot de la Superilla del Poblenou. Ja hem aconseguit més de 4.000 signatures.

És una xifra prou indicativa de l’ampli rebuig veïnal, per la qual cosa en farem lliurament a l’Ajuntament ben aviat. Podríem seguir recollint-ne més, però creiem que ara cal posar-les a sobre de la taula. De les diverses taules, de l’Ajuntament, govern o partits polítics, i passar a una nova fase de mobilitzacions amb unes altres formes d’actuació i de lluita contra el nyap del Poblenou.

Són més de 4.000 signatures per exigir que es tinguin en compte els nostres plantejaments, cosa que no ha passat en cap moment durant aquests 6 mesos.

Són més de 4.000 signatures a les que s’hi han d’afegir les més de 3.000 recollides digitalment amb la petició de la plataforma Change.org sobre aquest mateix tema.

Són moltes signatures. Són moltes veus. Són molts veïns. Veïns que no admetem ser discriminats i tractats com a veïns de segona categoria per l’Ajuntament.

Per tot això, i per dir ben alt que els veïns estem en lluita i que mantindrem aquesta lluita, hem convocat una marxa cívica per fer el lliurament de les signatures a la seu del Districte de Sant Martí.

Marxa cívica

Dia: dijous 9 de març
Hora: 18 hores
Lloc d’inici: Rotonda de la Rambla del Poblenou davant l’Aliança (Rambla/Ramon Turró)
Recorregut: Rambla del Poblenou fins a la seu del Districte (Pl. Valentí Almirall)

Convoquem a tots els veïns del Poblenou i de tota Barcelona per fer una àmplia comitiva

Vine i fes sentir la teva veu!

Vine i rebel·la’t! Perquè no et tractin com un veí de segona categoria!

Vine a lluitar per un barri millor per a tothom!

Logo PASP9

Coordinació
Plataforma d’Afectats per la Superilla del Poblenou
Barcelona, 28 de febrer de 2017

Anuncis