Mobilitzacions veïnals contra la Superilla i menyspreu polític

Dilluns i dijous d’aquesta setmana van tenir lloc les primeres mobilitzacions al carrer convocades per la Plataforma d’Afectats per la Superilla del Poblenou.Dilluns dia 16, a les 07:15 del matí, un centenar llarg de veïns ens vàrem concentrar en la confluència dels carrers Llacuna/Tànger, darrere d’una pancarta que deia “Barcelona en Comú, ICV, PSC, ERC i CUP ES NEGUEN A RETIRAR LA SUPERILLAP9”, i es va procedir a fer talls de trànsit en aquesta confluència, fins les 08:00 del matí, en que es va donar per dissolta la concentració.

Dijous dia 19, a les 19:00 d’una de les tardes més fredes dels darrers hiverns, i amb plugim intermitent, més de 200 veïns ens vàrem concentrar en la cruïlla dels carrers Pallars i Badajoz, procedint també durant 30 minuts a tallar el trànsit. La mobilització va finalitzar amb una marxa pel carrer Pallars fins la rotonda de la Rambla del Poblenou.

Totes dues mobilitzacions varen tenir molt de ressò mediàtic, tant televisiu com de mitjans escrits i digitals. Per primera vegada des que l’Ajuntament de la senyora Colau va posar en marxa aquesta delirant prova pilot, les afectacions que ha generat als veïns van merèixer un tractament ampli a tots els mitjans de comunicació.

El mateix dilluns, els portantveus de la Plataforma d’Afectats per la Superilla del Poblenou varen presentar al registre de l’Ajuntament una carta adreçada a l’alcaldessa, senyora Colau, que ja vàrem penjar en aquest web, i que podeu consultar en aquest enllaç

Volem dir a totes les persones que s’han vist afectades per aquestes mobilitzacions i talls de carrers, que ho lamentem, però que l’Ajuntament i els partits polítics que donen suport a aquest deliri urbanístic, no ens han deixat cap altra opció per visualitzar la creixent indignació veïnal. Després de 4 mesos de gestions i reunions de tot tipus hem hagut de fer aquestes afectacions de trànsit. Les afectacions que patim els veïns ho són 24 hores al dia els 7 dies de la setmana. Us demanem comprensió.

Aquesta setmana vinent seguiran les manifestacions previstes en aquesta primera fase,

· dilluns dia 23, a les 07:30 en la confluència Llacuna/Tànger i

· dijous dia 26, a les 19:00, altra vegada a Pallars/Badajoz.

Farem mobilitzacions fins que es posi fi a la prova pilot de la Superilla del Poblenou, i s’obri un procés sincer, veritable i transparent de participació veïnal que permeti fer una valoració de l’experiment, alhora que permeti també abordar el conjunt de problemàtiques urbanístiques, de mobilitat i de gestió de l’espai urbà que hi ha en aquesta part del Poblenou.

No admetrem més preses de pèl, com les que han estat constants aquests darrers quatre mesos. Els veïns tenim dret a decidir. I volem exercir-lo.

Fem una crida a tots els partits polítics que fins ara s’han mostrat insensibles a les demandes dels veïns,perquè reconsiderin la seva posició. Són responsables directes o col·laboradors perquè s’oposen a retirar la Superilla, perquè s’han negat a posar punt i final a la prova pilot obrint un procés real de participació, perquè s’han negat a reconèixer els problemes que s’han generat al barri… De l’antic “tot per al poble però sense el poble”, han passat al “tot explicat al poble, però sense fer cap cas al poble”.

Dit això, coherents amb la transparència i l’honestedat que nosaltres reclamem, agraïm als partits polítics que han assumit les nostres propostes i posicionaments, tot desitjant que la resta de grups municipals arribin a les mateixes conclusions. Perquè això passi cal que assumeixin, com a primer criteri, el compromís democràtic de negociar amb els veïns afectats els canvis urbanístics que proposem.

També volem agrair públicament el seguiment de les mobilitzacions per part de tants veïns (assistència manifestacions, signatures peticions, penjada pancartes i cartells, etc.

Un cop finalitzada aquesta primera fase de les mobilitzacions valorarem quines seran les següents actuacions que més convinguin a l’objectiu de rectificar la decisió d’implantar la Superilla de PobleNou.

Anuncis