AL CARRER!

El proper dilluns, dia 16 de gener, a les 07:15 i convocats per la Plataforma d’Afectats per la Superilla del Poblenou, els veïns del barri iniciarem una nova fase de les nostres mobilitzacions, més contundent, tallant el trànsit als carrers del barri.

Aquesta fase de mobilitzacions es mantindrà fins que es posi fi a la Prova Pilot de la Superilla Poblenou. Dijous tenim convocat un altre tall de carrers, a les 19:00.

Han estat, des de la instauració de la Superilla al nostre barri, quatre mesos de presa de pèl permanent de l’Ajuntament i els partits polítics que donen suport a aquest experiment delirant cap als veïns del Poblenou. Quatre mesos de processos participatius que només han estat comèdia, ganes de fer perdre el temps als veïns, d’ofegar la protesta veïnal per esgotament. Quatre mesos de mentides i d’una insultant supèrbia davant les múltiples afectacions que han desencadenat a tot el barri amb aquest projecte nefast.

Aquesta tarda de divendres, en el local d’una associació del barri, un grup de veïns de la Plataforma han acabat de fer la pancarta que farem servir en les mobilitzacions de la setmana vinent. Hi hem posat el nom de tots els partits polítics que són responsables de la situació que estem patint els veïns del Poblenou, ja sigui perquè són els que l’han impulsat, ja sigui perquè n’han esdevingut còmplices necessaris, i no han fet res, quan podien haver-ho fet, per posar punt i final a aquesta prova pilot i a la llista interminable d’afectacions que ha generat.

N’estem farts, de la situació. N’estem farts, d’aquest Ajuntament que menysprea així els veïns, que els menteix, que els vol enredar i que es mostra indiferent davant totes les afectacions generades. Estem farts d’un ajuntament i d’uns partits polítics que actuen amb un dogmatisme fanàtic, que ha col·lapsat els nostres carrers, que ha generat problemes de trànsit on no n’hi havia, que ha provocat increment de la contaminació, que està provocant la ruïna de comerciants i autònoms, que ha traslladat inseguretat als nostres carrers, etc. Estem farts d’un ajuntament i d’uns partits polítics que es pensen que fent estupideses com pintar l’asfalt o dipositar-hi quatre testos estan “recuperant espais per als veïns”, mentre no mouen un dit per executar projectes com la urbanització de places o abandonen a la brutícia i la deixadesa jardins ja existents.

I perquè n’estem farts, molt farts, i perquè les vides de tots nosaltres han empitjorat per culpa d’aquest experiment fallit de la Superilla, dilluns iniciarem aquesta nova fase de mobilitzacions. L’últim que volíem era causar molèsties injustes a altres conciutadans, però aquest ajuntament i els partits que en són directament responsables de la situació o còmplices necessaris no ens han deixat alternativa.

Arribats a aquest punt, les mobilitzacions ja no s’aturaran fins la retirada de la prova pilot de la Superilla del Poblenou, que és l’únic que ara mateix pot permetre reprendre un procés participatiu amb els veïns que no sigui una estafa i que permeti valorar el que ha passat, i fer-ho des d’una visió global de barri, que abordi tots els problemes que s’han generat, que millori la mobilitat amb solucions efectives i, sobretot, que deixi enrere aquesta fatídica política de considerar que hi ha veïns de primera (amb drets) i veïns de segona (sense drets i amb totes les càrregues).

Fem una crida a tots els veïns a implicar-se en aquestes mobilitzacions. La Plataforma ha rebut aquests mesos un suport molt massiu. Hem recollit milers de signatures i ja són centenars els veïns que expressen el seu rebuig al que està passant al barri amb pancartes als seus balcons. Dilluns, al carrer. I dijous. I els dies que calgui. I fins que calgui. I posant nom i cognoms als responsables de la situació, de les múltiples afectacions generades, injustament, al barri i a tots els seus veïns.

Anuncis