Valoració PASP9 de l’acord PDECAT (CiU) i ERC

COMUNICAT DE PAS·P9

Ahir, dilluns, els grups municipals de CiU i d’ERC van fer públic l’acord al que han arribat en relació al futur del que es coneix com a “Superilles”.

L’acord, que parteix de la base que la prova pilot que s’ha fet al PobleNou és un projecte totalment fallit,  elabora una proposta de futur ambiciosa que integra urbanisme, habitatge, medi ambient, comerç, mobilitat, etc.  Estableix que aquest tipus d’actuacions s’han de fer garantint la participació veïnal real i efectiva,  i esmerçant-hi els recursos necessaris per garantir-ne l’èxit.

Com a Plataforma d’Afectats per la Superilla P9 valorem positivament aquest acord, que considerem un primer pas per arribar a consensos clau per als nostres barris i la nostra ciutat. D’alguna manera nosaltres també ens sentim impulsors d’aquest acord, en la mesura que, des de la constitució de la Plataforma, hem mantingut un contacte actiu amb les diferents forces polítiques, que ha estat especialment constructiu amb PDECAT (grup municipal CiU) i amb ERC.

Creiem, a més, que la mobilització veïnal que s’està vivint al PobleNou és un dels motors que ha portat aquests dos grups municipals a aquest acord.  La mobilització veïnal ha posat de manifest que el projecte de la Superilla del Poblenou ha estat una pèssima execució, feta d’esquenes als veïns, des d’una prepotència preocupant que no ha solucionat cap dels problemes que deia volia abordar -mes aviat els ha agreujat- i n’ha creat de nous que abans no hi eren.

Com a plataforma veïnal serem actius per tal d’influir, inclús participar, en la definició de noves polítiques per a la ciutat encaminades a millorar la qualitat de vida dels veïns.

Malgrat aquesta predisposició, ens mantindrem exigents de solucions per als problemes que patim, en l’àmbit de la mobilitat, de l’execució de polítiques discriminatòries entre veïns, de l’urbanisme, etc.   Fruit d’aquesta exigència, la PASP9 manté els objectius i el calendari de mobilitzacions que es va aprovar  a la darrera assemblea oberta de veïns del PobleNou,  que començaran dilluns dia 16 de gener.

Valorem positivament el primer pas que avui han fet CiU i ERC, esperançats que segueixin més passes, concretes, per a la solució dels problemes que la PASP9 ha denunciat en aquests mesos de mobilització veïnal.

Esperem també que aquest acord sigui àmpliament compartit pels altres grups municipals de Barcelona.

PLATAFORMA D’AFECTATS PER LA SUPERILLA DE POBLENOU -PASP9-

Barcelona, 20 de desembre de 2016

Anuncis