Conclusions sobre l’assemblea del 28 de novembre de 2016

Benvolguts veïns i veïnes,

Com ja sabeu, el dilluns 28 passat vam celebrar la 3a Assemblea d’Afectats per la Superilla de Poblenou i va ser tot un èxit d’assistència, érem més de 100 persones.

Es van debatre moltes coses i es van explicar moltes més. Hi havia persones que ja havien assistit a anteriors assemblees i estaven prou informades, i també hi havia persones que hi assistien per primera vegada i volien saber què se n’havia fet fins ara. Per això es va donar la informació necessària que permetés tenir un coneixement comú a tots els veïns. Perquè recordeu, l’assemblea i la plataforma som tots.

La Plataforma d’Afectats per la Superilla és un moviment veinal format per persones que ens hem vist afectats per un mateix problema. Tots volem la disminució de la contaminació i del trànsit, però així NO. Tots hem vist el perjudici que ens ha causat aquesta Superilla i les obres de Pere IV i creiem que s’ha de fer alguna cosa. I, sí senyors, podem fer moltes coses!

Tenim dos mesos de vida i:

  • ja hem estat rebuts pels grups polítics (Barcelona en Comú, la CUP, ERC, CiU, PP),
  • se’ns ha convidat al Ple de l’Ajuntament de Sant Martí,
  • s’ha creat un Grup de Treball sobre la Superilla gràcies al fet que nosaltres hem aixecat la veu,
  • fins i tot ha vingut el programa APM a fer un reportatge gràcies a les queixes dels veïns,
  • i el Síndic de Greuges està estudiant la situació.

I si tot això s’ha aconseguit en només dos mesos, ha estat gràcies al recolzament rebut i a l’esforç de tots els veïns.

Però anem més enllà, perquè ho podem aconseguir i perquè ho aconseguirem!

Imatge de l’assemblea

A l’assemblea es va votar que el discurs a plantejar davant els diferents grups polítics fos el de sol·licitar la retirada de la Superilla i a partir d’aquí, estudiar els resultats i treballar una altra manera de reduir el trànsit.

També es va votar sobre la necessitat de passar a fer accions més agressives com, per exemple, el tall de carrers.

Les dues propostes van ser aprovades per unanimitat!!!

Per tant, us volem anunciar que des de la Coordinació de la Plataforma estem plantejant fixar el dilluns 16 de gener de 2017 com el primer dia de tallada de carrers. Quin carrers en concret? Ho estem estudiant. Fins i tot ens estem plantejant si s’ha de fer setmanalment.

Volen que fem soroll i saber quants veïns som, i els ho demostrarem!

Mentre des de la Plataforma mirem d’organitzar-ho i us mantenim informats de tot, us demanem que en feu la màxima difusió. A poc a poc i bona lletra.

També us volem informar que estem en contacte amb persones especialitzades en urbanisme que ens puguin assessorar sobre si es compleixen totes les garanties i normatives específiques en matèria urbanística.

Per últim, recordar-vos que som veïns com vosaltres, que no som ni molt menys entesos en aquests temes i que lluitem per una causa que creiem que ens afecta a tots. Que només tenim dos mesos de vida i podem cometre errors, ja que desconeixem el funcionament de moltes de les coses amb les que ens enfrontem, al contrari que d’altres organitzacions que porten tota una vida fent-ho. Que ens hem aixecat de la cadira davant del que creiem que és un abús que ens perjudica a tots. Tot això fa que no puguem fer les coses amb la rapidesa que a tots ens agradaria.

En aquests mesos s’ha treballat molt i ha estat molt important la implicació veïnal, només cal mirar els balcons del barri per veure-ho! Més de 400 persones estan adherides a la Plataforma i ja hem recollit més de 4.000 signatures. En dos mesos!

Però encara no hem aconseguit els nostres objectius i per això incrementarem la pressió veïnal. No pararem fins aconseguir-ho!

El dia 16 de gener farem la primera tallada de carrers. És important que estigueu molt atents als diferents mitjans amb els que fem difusió, ja que encara hauran de passar moltes coses abans del dia 16.

Salutacions!!!

Logo PASP9
Coordinació
Plataforma d’Afectats per la Superilla del Poblenou
Barcelona, 3 de desembre de 2016

Anuncis